II Jornades d’Altes Capacitats Intel·limotium

El passat dissabte 28 de gener l’escola va acollir les II Jornades d’Altes Capacitats Intel·limotium, organitzades per Maria Sánchez Dauder, mestra de Betúlia. Vam tenir el gran honor que presentés l’acte Dolors Sabaté, alcaldessa de Badalona.
La sala estava a vessar de famílies i docents amb ganes d’escoltar i aprendre com atendre i treballar els nens i nenes amb altes capacitats. Va ser un dia intens i ple de formació on professionals de l’àmbit i del món de l’educació van exposar els seus coneixements i metodologies per treballar amb aquest perfil d’alumnes. Vam tenir el plaer de rebre gent de fora de Catalunya: Teresa Fernández i Carmen Carmona, del Centro CADIS de Sevilla, especialistes en diagnòstic i atenció i intervenció d’alumnes amb altes capacitats; Violeta Agudín de Madrid, museòloga i especialista en crear i impartir tallers d’art per a alumnes amb altes capacitats, de Madrid; la psicòloga d’Astúries Sonia Blanco Rivas, especialista en temes de família i altes capacitats. Professionals de Catalunya com ara Susana Arroyo, Sílvia Llucià, Montserrat Romagosa, Maria Sánchez Dauder, també van compartir els seus coneixements amb els assistents. L’altra franja de la Jornada es va centrar en metodologies i tallers per treballar a l’aula, o fora de l’aula amb aquest alumnat. SEK La Garriga, La Salle Figueres, Maristes de Badalona, van mostrar-nos programes adaptats per a alumnes amb altes capacitats. Altrament, centres com ara Sadako, Montessori de Saragossa, l’Escola Betúlia, Salvador Sanromà de Llinars del Vallès i Pepa Colomer, van exposar programes amb metodologies obertes a l’aula inclusiva per treballar amb tots els graus d’alumnat a l’aula on tot el grup s’enriqueix del coneixement mitjançant aquests sistemes de treball.
Espero haver aportat un granet de sorra als actius participants a Intel·limotium i haver aclarit i ajudat a comprendre una mica més als fills i alumnes de tots ells.
Maria Sánchez Dauder
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Escola Betúlia - Altes capacitats
Etiquetes: Altes capacitats