La comunicació amb els nostres fills

La comunicació amb els nostres fills

Inaugurem aquest blog parlant d’un tema de vital importància, la comunicació.
A continuació trobareu unes pautes fàcils d’aplicar, amb les que podreu apreciar canvis en la forma de comunicar-vos i en la qualitat de la comunicació que establiu amb els vostres fills i filles.

Heu de pensar que els canvis els podreu apreciar “in situ”, però els resultats els observareu a mitjà termini, quan cada vegada sigui més fàcil i productiu compartir i tractar els temes difícils.
Una bona comunicació proporciona relacions de confiança i, en definitiva, no és això el que volen els pares aconseguir amb els seus fills, relacions de confiança, respecte i afecte.

Si voleu que els vostres fills es comuniquin millor amb vosaltres heu de parar molta atenció a la forma com us comuniqueu. Mostreu-vos propers, oberts, feu ús del contacte físic quan sigui adequat i d’una forma natural, si no és així, es convertirà en una sobreactuació que afectarà negativament a la comunicació. Donar l’exemple és la millor forma d’ensenyar valors i actituds.
Per últim, si esteu disposats a provar les pautes que trobareu a continuació, feu-lo  a poc a poc, trieu una o dues, les més fàcils d’aplicar, i quan aquestes estiguin ben instaurades en la vostra comunicació, llavors escolliu una o dues més, i així successivament. No cal excedir-se aplicant pautes, cal anar pas a pas.

 

Salutacions,

Pere J. Clavero

Psicòleg Escola Betúlia

 

Categories: Psicòleg
Etiquetes: Psicòleg