Treballem per Projectes – ESO – Mesura del Temps

Treballem per projectes: La Mesura del Temps Els alumnes de 1r i 2n d’ESO treballen per projectes, elaboren el seu propi concepte de temps, des del punt de vista físic, lingüístic, i personal, des d’un punt de vista filosòfic. És un projecte interdisciplinari que engloba diferents assignatures: tecnologia, llengua catalana i castellana, anglès, francès, matemàtiques, ciències, cultura religiosa, música i educació física.

Una de les tasques d’aquest projecte és la realització d’un vídeo per explicar la rotació de la terra, la translació i les estacions, així com els eclipsis i per què el calendari es modifica cada 4 anys.

L’activitat inclou la construcció d’un rellotge de sorra, on els alumnes han de pensar què necessiten i com poden construir-lo. Alguns grups han optat per realitzar un rellotge d’aigua i fins i tot altres han volgut crear un rellotge de sol.També realitzen càlculs matemàtics, utilitzant factors de conversió, per passar de minuts a hores o de minuts a segons. Una altra activitat és l’elaboració d’una línia del temps amb els esdeveniments més destacats de l’evolució humana, o respondre algunes preguntes, com quins seran els mitjans de transport d’aquí a 50 anys, com anirem vestits, quines noves tecnologies tindrem a casa, com serà l’escola del futur…

Escola Betúlia Treballar per projectes ESO
Escola Betúlia Treballar per projectes ESO
Escola Betúlia Treballar per projectes ESO